TRADICIONALNA I DOMAĆA: OVO JE RECEPT ZA PRAVU KUKURUZU

Kukuruza je tradicionalno jelo, omiljeno na našim prostorima.

Donosimo vam recept koji se prenosi s koljena na koljeno, i s kojim nikako ne možete pogriješiti.

Za pripremu vam neće trebati više od 5 minuta, a proizvod koji izađe iz rerne jednostavno je savršen.

Njen ukus i izdašnost neće vas ostaviti ravnodušnim. Kukuruza će podjednako biti dobra i sutradan, ako vam kojm slučajem ostane koja mrvica.

Dakle:

  1. Umutite dva jajeta, 5 šoljica mlijeka (može pola kiselog), 3 šoljice ulja, 3 šoljice kukuruznog brašna, 3 šoljice “običnog” brašna, sol, prašak za pecivo. U smjesu, po želji, možete dodati i feta sira.
  2. Tepsiju podmažite maslinovim uljem i dodajte smjesu. Pecite 15 do 20 minuta na 250 stepeni.

Ova smjesa dovoljna je za okruglu tepsiju standardne veličine, ali možete koristiti i manju tepsiju, ako volite da kukuruza bude više kao kolač.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE