Limun može da se koristi cijele godine, a naročito je značajan u ovom periodu kada je slabija ponuda svježeg voća.
Svojom kiselinom uništava štetne bakterije, a dobro utiče na otpornost organizma
U zimskim i ranim proljećnim danima, kada ponuda svježeg
voća nije zavidna, limun ima veliki značaj u ishrani.
Zbog specifičnog ukusa i mirisa, ali i viskog sadržaja
vitamina C, on cijele godine može da se koristi u vidu limunade ili kao dodatak
drugim pićima i raznim jelima.
Sazrio na suncu, limun svojom salicilnom kiselinom uništava
štetne kiseline i bakterije, a jača i otpornost organizma.
Osobe koje pate od gastritisa i čira na želucu nastalih zbog viška želudačne kiseline, trebalo bi limun da koriste u vidu razblaženog soka, blago kiselkastog ukusa, prenose Agencije.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.