TREĆA DOZA PFIZER VAKCINE ‘SNAŽNO’ JAČA IMUNITET PROTIV DELTA VARIJANTE

Farmaceutska kompanija Pfizer u srijedu je objavio da treća doza vakcine protiv koronavirusa "snažno" jača imunitet protiv delta varijante.

Američka farmaceutska kompanija navela je da je treća doza vakcine, koju je razvila zajedno sa njemačkom firmom BioNTech, proizvela 11 puta više antitijela kod osoba starosne dobi od 65 do 85 godina, a pet puta više kod osoba starosne dobi od 18 do 55 godina.

Procijenio je stostruko povećanje neutralizacije delta varijante nakon treće doze.

Savjetodavna grupa za Centre za kontrolu i prevenciju bolesti prošle je sedmice razmotrila hoće li biti potrebna treća doza za osobe sa narušenim imunološkim sistemom.

SAD bilježi rast broja slučajeva koronavirusa u svim državama zbog širenja vrlo prenosive delta varijante porijeklom iz Indije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POTVRĐENO ZA HAYAT.BA: POŽAR NA ILIDŽI JE NAMJERNO IZAZVAN

0
Završeni su uviđaji na objektima koje je zahvatio požar tokom dana, potvrdila je za Hayat.ba Mersiha Novalić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.