TRGOVINA NA MALO: U DECEMBRU U BIH ZABILJEŽEN RAST PROMETA OD JEDAN POSTO

U ukupnom desezoniranom prometu trgovine na malo u BiH u decembru prošle godine, posmatrano u tekućim cijenama, ostvaren je rast od jedan posto u odnosu na novembar iste godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u decembru je ostvario rast od 1,2 posto u odnosu na novembar 2020. godine.

Rast prometa od 2,5 posto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa u iznosu od 0,8 posto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u decembru prošle, u odnosu na isti mjesec 2019. godine, zabilježio je pad od 8,8 posto.

Promet prehrambenim proizvodima u decembru prošle godine zabilježio je pad od 3,5 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a promet neprehrambenim proizvodima od 2,7 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u decembru lani, u odnosu na isti mjesec 2019. godine zabilježio je pad od 6,3 posto.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 5,3 posto, a promet neprehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 2,5 posto.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE