TRI MASKE ZA OSVJEŽENJE LICA KOJE MOŽETE DA NAPRAVITE KOD KUĆE

Napravite sami masku i osvježite svoje lice bez skupih kozmetičkih tretmana.

MASKA ZA HIDRATACIJU SUHE KOŽE

Za ovu masku potrebno vam je: Jedan žumanjak i dvije kašikice kokosovog ulja i jedna kašikica maslinovog ulja, te kašikica meda.

Jaja su puna vitamina i minerala, med je prirodno sredstvo za ubijanje bakterija, a ulja će kožu učiniti mehkom i nježnom, kao i spriječiti isušivanje. Držite na licu 15 minuta i isperite mlakom vodom i sredstvom za čišćenje koje inače koristite.

MASKA ZA SMIRIVANJE AKNI I BUBULJICA

Za ovu masku trebaju vam tri kašike kurkume pomiješane sa vodom i dvije kašikice svježeg limunovog soka.

Kurkuma smiruje crvenilo i upale jer ima antibakterijsko djelovanje, a povoljno utječe i pretjerano lučenje sebuma te pomaže u borbi protiv hiperpigmentacija. Limun je jak antioksidans, neophodan je za sintezu kolagena i također pomaže protiv neželjenih mrljica. Gusta pasta od ovih sastojaka treba da odstoji 10 do 15 minuta prije ispiranja mlakom vodom. Ovu pastu možete koristiti i kao ciljani tretman samo na bubuljicama.

MASKA ZA ČIŠĆENJE I SMANJIVANJE PROŠIRENIH PORA

Potrebno vam je jedno bjelance, kašika meda i jedna kašikica limunovog soka.

I bjelanci i limun su astringenti što znači da zatežu kožu i vizualno smanjuju pore. Med će u miks dodati prijeko potrebnu hidrataciju i spriječiti da vas koža poslije previše zateže. Ovu vrstu maske možete koristiti samo na dijelovima lica na kojima mislite da vam treba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BIVŠI KOMANDANT NATO-A: DODIK BLIZAK MOSKVI, PUTINOV NOVI FRONT U UKRAJINSKOM...

0
James Stavridis, bivši vrhovni komandant savezničkih snaga NATO-a i admiral u penziji, u autorskom tekstu iskao je "da ruski predsjednik Vladimir Putin "gura propagandu" i podstiče "vjerske sukobe" u Bosni i Hercegovini i na Kosovu kako bi odvratio NATO od rata u Ukrajini.