TRI SATA PJEŠAČILI: VATROGASCI SPASILI IZGUBLJENE LOVAČKE PSE S DINARE

Djelatnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana iz Lištana - Livno u nedjelju su u ekstremno nepovoljnim vremenskim uvjetima s planinskog dijela Dinare spasili izgubljene lovačke pse.

Kako je rečeno iz ovog livanjskog vatrogasnog društva, vatrogasci su na teren izašli nakon poziva da pomognu u potrazi za nestalim psima na Dinari.

– Prije tjedan dana vlasnik i dva psa bili su u lovu na planini, na granici Hrvatske i BiH. U jednom trenutku psi su otišli od vlasnika i od tada im se izgubio svaki trag – saopćili su iz DVD-a Sv. Ana.

Istaknuli su kako je vlasnik odlučio sam poći s hrvatske strane granice u potragu za psima, no zbog nevremena nije stigao daleko. Tada su se u potragu uključili zapovjednik DVD-a sv. Ana zajedno s još tri člana. Put je, kako kažu, bio nemoguć, snijeg je bio velik, a spasitelji su se probijali vozilom sat vremena te pješačili tri sata do kućice u kojoj su ih našli.

Životinje su bile izgladnjele, promrzle i na rubu snage. Vatrogasci su ih nahranili, na rukama odnijeli do vozila te spustili do Lištana gdje ih je dočekao presretni vlasnik, navode iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana Lištani -Livno.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OD 16:30 UŽIVO NA HAYATU – NOVA EMISIJA ‘ANATOMIJA ŽIVOTA’

0
'Anatomija života' nova je emisija Hayat TV koju uživo emitiramo od danas, i tako će biti svake subote od 16:30.

PROPALA INVAZIJA IZRAELA