TRIK KOJI ĆE PROMIJENITI UKUS PEČENOG KROMPIRA: ZBOG DVA NOVA SASTOJKA NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA GA JEDETE!

Krompir je jedna od omiljenih namirnica, a od nje mogu da se prave najrazličitija jela.

Pečeni krompir spada u popularan prilog, a svaka domaćica ima neki svoj recept za pripremu. Svi ti recepti jesu odlični i pečeni krompir će biti ukusan, ali ako želite da bude savršen i da korica bude nevjerovatno hrskava, onda ispratite par savjeta koji će to omogućiti.

Prvo, bitno je da ga prethodno malo skuhate i to u vreloj vodi, to će pomoći da ivice omekšaju, ali da se unutra ne skuha. Ono što će koricu krompira učiniti hrskavijom jesu mast i soda bikarbona. Bitno je da krompir koji koristite ima što više skroba, a bikarbona će pomoći da ga izvučene na površinu što će rezultirati hrskavom koricom. Maslac pomaže da korica dodatano krcka.

Sastojci:

    2 kg krompira sa što više skroba

    1 kašičica sode bikarbone

    130 g maslaca

    2-3 grančice ruzmarina

    3 kašičice morske soli

Priprema:

Krompir ogulite, operite i isjeckajte sitnije. Ako su komadi sitniji nakon pečenja krompir će biti hrskaviji. Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa, pa dodajte kašičicu soli i sode bikarbone. Zatim sipajte krompir i kuhajte nekih 15 minuta. Procijedite krompira i ostavite da se ohladi u cjediljci nekih 5 minuta. Malo protresite da uklonite vodu. U tepsiju sipajte maslac i stavite u zagrijanu rernu na 10-15 minuta.

Krompir lagano sipajte u tepsiju i rasporedite, pa pecite sat vremena. Svakih 15 minuta promiješajte. Na pleh obložen pek papirom stavite grančice ruzmarina i so. Pecite 7-8 minuta, pa skinite iglice ruzmarina sa stabljike i stavite u blender, a dodajte i so. Pospite dobijenim začinom krompir i uslužite.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.