TRIK OD 90 SEKUNDI POMOĆU KOJEG ĆETE SAVRŠENO ISPEĆI MESO NA ROŠTILJU

Ljeto je pravo vrijeme za roštiljanje.

Malo ko ne voli meso i povrće “s rešetke”, ali često se dogodi da meso nije ravnomjerno pečeno, ovisno o tome kako je raspoređen žar.

Zato se postavlja pitanje kako rasporediti meso da bude jednako pečeno, ni premalo – a opet sočno.

“Trik od 90 sekundi” mogao bi biti rješenje tog problema.

Prije stavljanja mesa potrebno je jako zagrijati rešetku, a kad se vatra smanji na srednju temperaturu, uzmite narezan hljeb i rasporedite ga po rešetki.

Nakon tačno 90 sekundi ga okrenite i prema hljebu procijenite na kojim je mjestima žar jači, a na kojima slabiji i prema tome rasporedite meso.

Deblje komade poput steakova stavite na topliji dio rešetke, a povrće će se sasvim dobro ispeći i na manje užarenom dijelu. Pečeni hljeb idealan je dodatak mesu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U OVOM DIJELU BIH PROIZVODIT ĆE SE DIJELOVI ZA AUTO-INDUSTRIJU

0
U izgradnju Poslovne zone Ratkovac u Cazinu do sada je uloženo oko pet miliona maraka, a njena osnovna svrha je privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta, istakao je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.