TRIK UZ KOJI ĆETE DOBITI NAJUKUSNIJU ČORBU, PAPRIKAŠ I GULAŠ

Jesenja trpeza podrazumijeva nešto “jača” i kaloričnija jela. Vrijeme je za povratak gustih čorbi, paprikaša i gulaša na naše jelovnike, nakon laganih bistrih supica i ljetnih salata.

Ilustracija

Kod domaćica je nepisano pravilo da svako jelo ne treba počinjati pripremati bez par glavica crnog luka. I zaista, sva tradicionalna jela upravo počinju dinstanjem crnog luka.

Uprženi luk daje posebnu aromu i šmek svakom jelu, jer čim ga u čorbi, varivu ili gulašu nema dovoljno, to će se odmah osjetiti, a da bi vam jelo bilo ukusnije, postoji provjereni trik profesionalnih kuhara koji kod prvog stepena kuhanja čini veliku razliku.

Naime, kada dinstate luk, baš tik kada omekša i dobije staklastu boju, dodajte mu kašičicu ili dvije suhog biljnog začina. Luk će se pomiješati sa začinom, ukusi će se spojiti i dobit ćete sjajnu podlogu za bilo koje kuhano jelo. Ovako začinjenom luku dodajte meso ili neko drugo povrće i vidjećete koliko ovaj mali trik čini veliku promjenu u ukusu kompletnog jela.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.