TRIK ZA NAJHRSKAVIJI PEČENI KROMPIR: TAJNA JE U OVOM SASTOJKU

Isprobajte ovaj trik jer će rezultat biti najbolji pečeni krompir.

Pečeni krompir je u mnogim domovima među omiljenim jelima. Brzo se priprema, a ukusan je.

Međutim, mnogi ne uspijevaju da dobiju savršenu hrskavost spolja, dok su unutra krompirići mekani.

Jedan muškarac je podelio trik za najbolji pečeni krompir na Tik Toku, a video pokazuje postupak u samo par koraka, prenosi The Sun.

Najprije, stavite ulje na posudu za pečenje i zagrijte u rerni 15 minuta.

U međuvremenu, krompir kuhajte u slanoj vodi, sve dok ne omekša, ali da se ne raspadne.

Krompir procijedite i stavite u posudu, pa ga pospite glatkim brašnom.

Posudu dobro protresite, dok svaki krompir ne bude umotan u brašno.

Izvadite posudu za pečenje iz rerne i pažljivo dodajte svoj krompir u ulje.

Ostavite par sekundi da odstoji, a zatim posolite i pobiberite.

Nakon toga, slijedi trik – stavite nekoliko kašičica margarina u posudu za pečenje.

Pecite na 180 Celzijusa 40 minuta, a zatim okrenite krompir i pecite još 30 minuta.

Video možete pogledati i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE