TRIK ZA NAJUKUSNIJI KROMPIR: SPOLJA HRSKAV, A UNUTRA MEKAN I SOČAN

Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete ga jesti i samostalno.

Potrebno je:

600 g krompira

ulje

suhi začin ili samo so

granule bijelog luka

1 kašičica crvene mljevene paprike

origano

Priprema:

Krompir očistiti pa ga isjeći na kocke i kuhati 10-12 min. Ocuhediti.

Dodati u njega malo ulja, papriku mljevenu, origano, suhi začin, bijeli luk i sve izmiješati.

Ulje zagrijati u tavi pa krompir ubaciti u vrelo ulje i još ga propržiti uz blago okretanje da lijepo zarumeni i bude reš.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE