TRIK ZLATA VRIJEDAN: OD SADA ĆETE JAJE NA OKO SPREMATI SAMO OVAKO

Svako ima neku svoju metodu za pravljenje jaja na oko.

Neki ga vole s mekanim žumancem koji se preliva po bjelancu kad se probije viljuškom, dok drugi pak vole hrskavo da zaprže jaje s obe strane.

A ljubitelji jaja na oko dijele na još dve grupe: oni koji za prženje koriste maslac i oni koji koriste ulje.

Pixabay

Umjesto na maslacu i ulju, jaja možete ispržiti i na pavlaci. Najbolje je koristiti punomasnu pavlaku s procentom masnoće između 35 i 38 posto (alternativno možete koristiti običnu pavlaku za šlag).

Jednostavno stavite malo pavlake tiganj, posolite i pobiberite i ostavite malo da se ugrije na srednjoj vatri. Potom jaje pažljivo stavite u pavlaku.

Zbog vrućine će se jaja “stisnuti” – kao na maslacu ili ulju – međutim, zahvaljujući ukusu pavlake, jaja će dobiti jako finu aromu i biće fino mekana. Istovremeno će se masnoća pobrinuti za to da se jaja polako karamelizuju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NE JEDETE VOĆE? EVO KAKO TO DJELUJE NA ORGANIZAM

0
Ako ne jedete voće možda ćete razmisliti o tome kada pročitate što to čini organizmu i kolika je zapravo korist jedenja voća.