TRUDNU GLUMICU VEZALI, PA BOLI U STOMAK: PREKLINJALA ZA ŽIVOT NEROĐENOG DJETETA

O njenoj surovoj i bizarnoj smrti i dan danas priča cijeli Holywood.

Prije tri dana, osmog agusta, navršila se tačno 51 godina od ubistva glumice Sharon Tate. Ovaj događaj potresao je Holywood i kažu zauvijek promenio historiju i život u ovoj dolini.

Nakon ovoga svi su mnogo više poveli računa o bezbijednosti, a mračna sudbina glumice i njenih prijatelja, ostaće zauvijek upamćena.

Kobnog dana u stravičnom pokolju na Beverly Hillsu, koji su izvršili članovi kulta “Porodica” Čarlsa Mensona, život je izgubila u 26. godini holivudska glumica Sharon Tate, jedna od najljepših žena filmske industrije.

Supruga Romana Polanskog odbrojavala je posljednje dane do porođaja i kobne večeri je bila u društvu nekolicine prijatelja, a njen suprug je trebalo da se vrati kući sa puta. Nesretna glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

Osmi agust 1969. godine zauvijek će ostati zabilježen kao dan jedne od najvećih i najstrašnijih tragedija u Americi. Kobnog dana u stravičnom pokolju na Beverly Hillsu, koji su izvršili članovi kulta “Porodica” Čarlsa Mensona, život je izgubila u 26. godini holivudska glumica Sharon Tate, jedna od najljepših žena filmske industrije.

Sharon Tate i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim tijelima. Sektaši nisu marili ni za Sharonino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog djeteta, nego su uživali u patnjama žrtava, koje su prethodno vezali konopcima.

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.