TRUMP IZJAVIO DA PODRŽAVA DEMONSTRACIJE U IRANU

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak da podržava demonstracije u Iranu i zatražio je od svijeta da nadzire nasilje iranske vlade usmjereno protiv protesta, navodeći da je u njima ubijeno "na hiljade ljudi".

Govoreći u Londonu, gdje prisustvuje samitu čelnika NATO-a, Trump je izjavio da “Iran upravo sada dok ovo govorim ubija hiljade i hiljade ljudi”.

Kazao je da se oni ubijaju “iz prostog razloga što protestuju” i nazvao je to “užasnom stvari”.

Trump nije rekao šta bi SAD mogle učiniti u odgovoru na nasilje u Iranu, ali je kazao da “svijet mora to da nadzire”, prenosi Associated Press.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SPASILAC KOJI JE DANKU (2) TRAŽIO 20 SATI: NA OVIM MJESTIMA...

0
Spasilac Dejan Ševković iz Gorske službe spasavanja (GSS) bio je gost RTS, i tom prilikom je pričao o potrazi za malom Dankom Ilić iz Bora (Srbija), u kojoj je učestvovao više od 20 sati.