TUFAHIJE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: PROBAJTE OVAJ RECEPT, NEĆETE SE POKAJATI

Naš današnji obrok nastaje za 40 minuta, donosimo recept za osam obroka.

SASTOJCI

8 jabuka

150 g mascarpone sira

100 g mljevenih oraha

20 g meda od bagrema

1 kašikica sušenih grožđica

40 g maslaca

60 g šećera

300 ml soka od jabuka

50 ml ruma

1 kašikica badema u listićima

1/2 kašikice cimeta u prahu

PRIPREMA

U zdjelu sa sirom dodamo med i izmiješamo sastojke.

Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo mjevene orahe, grožđice, dobro promiješamo i stavimo na stranu.

U tavu, na rastopljen maslac, dodamo šećer i pričekamo da se počne topiti.

Zatim ulijemo rum i 2/3 soka od jabuka, promiješamo i kad umak zavri, pričekamo da tekućina napola ispari.

Za to vrijeme jabukama izdubimo sredinu, a kremu premjestimo u vrećicu za istiskivanje.

Potom u tavu s umakom dodamo cimet u prahu i listiće badema, promiješamo i pržimo jednu-dvije minute te maknemo s vatre.

Jabuke premjestimo u vatrostalnu posudu, filujemo ih pripremljenom kremom, po dnu ulijemo preostali sok od jabuka, jabuke prelijemo umakom s bademima i sve zajedno pečemo na 200°C, 15 minuta.

Prijatno!

Video pogledajte i OVJDE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE