TUGA: PREMINUO DUGOGODIŠNJI NAČELNIK OPĆINE PALE U FBIH ASIM ZEC

Nakon kraće bolesti jučer je u 66. godini preminuo Asim Zec, bivši, dugogodišnji načelnik općine Pale u Federaciji BiH koji je na čelu ove lokalne zajednice bio od 2003. do 2020. godine.

Iz Općine Pale u FBiH povodom njegove smrti poručili su da je kao osvjedočeni borac za prave vrijednosti, Asim Zec bio jedan od prvih koji je nakon reintegracije učestvovao u njenoj obnovi i izgradnji.

Rođen je 9.oktobra 1956. godine u Palama. U vremenu prije agresije na BiH obavljao je značajne i odgovorne funkcije. Po uvođenju višepartijskog sistema, uključuje se u rad Stranke demokratske akcije i postaje njen aktivan član. Za vrijeme agresije stavlja se na raspolaganje odbrani domovine, a nakon završetka ratnih dejstava s tadašnjim saradnicima uspostavlja temelje novoformirane Općine Pale gdje je njegov doprinos u procesu oživljavanja ove općine bio nemjerljiv. Na dužnost načelnika stupio je 2003. godine, gdje je dočekao zasluženu penziju.

Dugi niz godina uživao je povjerenje građana općine Pale kao i poštovanje svojih političkih rivala. Svojom odmjerenošću, smirenošću, umjerenom retorikom i urođenim sposobnostima kojima je znao držati pažnju, svima je ulijevao povjerenje i sigurnost, a njegova smrt predstavlja veliki gubitak za sve nas – saopćili su iz Općine Pale u FBiH.

Povodom smrti Asima Zeca, telegram saučešća porodici, rodbini i prijateljima, uime Vlade BPK uputila je premijerka Aida Obuća, naglasivši da je preminuo veliki čovjek i patriota, zaljubljenik u svoju Praču i Bosnu i Hercegovinu.

  • Izgubili smo čovjeka koji je u najtežim danima, u ratnom i poslijeratnom periodu, znao voditi i dobiti bitke, bez obzira na kojoj funkciji se nalazio i koji posao obavljao. A obavljao ga je savjesno i predano, s velikim entuzijazmom i snažnom voljom da ono što radi urodi plodovima, za dobrobit ove naše zajednice, za dobrobit svoje općine i ljudi koji u njoj žive. Iskrenu tugu sa mnom sigurno dijele i svi oni koji su ga poznavali i imali čast da s njim sarađuju na zajedničkim projektima značajnim za BPK-a, a posebno za općinu Pale u Federaciji u kojoj je živio i radio. Volio je svoj narod, a ljubav prema Bosni i Hercegovini uvijek je stavljao na prvo mjesto. S ponosom ćemo čuvati sjećanje na njegov lik i djelo – stoji između ostalog u telegramu.

Dženaza Asimu Zecu će se obaviti sutra na mezarju Ravne Bakije u 15.00 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE