TURKOVIĆ UPUTILA TELEGRAM MAKEDONSKOM MINISTRU: U OVIM TEŠKIM TRENUCIMA, NAŠE MISLI SU UZ VAS I PORODICE ŽRTAVA

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković oglasila se na Twitteru gdje je objavila da je jutros uputila telegram saučešća povodom tragičnog požara u bolnici u Tetovu u kojem je poginulo više osoba.

  • Duboko smo potreseni ovom nezapamćenom tragedijom. Narod Bosne i Hercegovine se suosjeća sa građanima Makedonije. U ovim teškim trenucima, naše misli su uz vas i porodice žrtava – napisala je Turković u telegramu koji je uputila ministru Bujar Osmaniju.

U velikom požaru koji je izbio u Covid bolnici u makedonskom Tetovu poginulo je najmanje deset ljudi. Ove informacije potvrdio je makedonski ministar zdravstva Venko Filipče. Strahuje se da će se broj mrtvih povećati.

-Nesreća u Tetovu odnijela je više ljudskih života. Zasad je potvrđena smrt deset ljudi, ali broj bi mogao rasti. Ovo je veoma tužan dan, izražavam svoje najdublje saučešće porodicama – napisao je Filipče na Twitteru.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OTAC MALOLJETNIKA KOJI JE USTRIJELJEN U STAROM GRADU NUDI 10 HILJADA...

0
Hilmija Garibović, čiji je maloljetni sin prije mjesec bio meta pucnjave u Starom Gradu, danas je ponudio nagradu od 10.000 eura za informacije koje bi pomogle u identifikaciji osobe koja je pucala na njegovog sina, budući da počinitelj nije uhapšen.