TUŽNI JECAJI ODJEKIVALI GROBLJEM: SAHRANJEN GLUMAC NENAD NENADOVIĆ, MAJCI I KĆERKI POZLILO NA SPROVODU

Glumac Nenad Nenadović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju u Beogradu.

Nenad će od sada počivati pored voditelja Minje Subote.

Neutješna supruga Snežana i kćerke Jana i Mina nisu mogle da zadrže suze, za Nenadovićem, koji ih je prerano napustio. Kćerki Jani je čak pozlilo u jednom trenutku , te su joj najbliži dali vode kako bi došla sebi, a tješio ju je i dečko Ljubomir Bulajić.

Nenadovoj majci Živki, takođe je pozlilo kada je krenula povorka ka groblju.

Nakon što je glumac sahranjen, njegova supruga je kćerkama samo prošaputala “Dobro je”. A njih tri bile su sve vrijeme u zagrljaju.

Na vječni počinak Nenada Nenadovića su ispratile mnogobrojne kolege, porodica i prijatelji, među kojima su bili: Milica Milša, njen suprug Žarko Jokanović, Svetislav Goncić, Sandra Bugarski, Đorđe Stojković, Milan Kalinić, Andrija Milošević, Nikola Kojo, Miki Damjanović, Milan Karadžić, Dejan Lutkić, Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Viktor savić i drugi.

Prije sahrane, održana je komemoracija na sceni “Aleksandar Popović” u Teatru Vuk, na kojoj su kolege ispričale zanimljive anegdote, podsjetile nas na njegov bogat glumački opus i oprostile se od svog voljenog Neše.

Podsjetimo, Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. godine u Beogradu. U glumačke vode uplovio je još kao dječak, sa 13 godina, kada je dobio ulogu Moljca u seriji “Povratak otpisanih”. Osim toga, vodio je više od hiljadu dečijih emisija, kao što su: “Zooteka”, “Pet-šou” i “Fazoni i fore”.

U seriji “Igra sudbine”, čija se druga sezona trenutno emituje, igra kriminalca Brunera koji je ludo zaljubljen u Adu Kanački.

Bio je stalni član pozorišta “Boško Buha”, a u 2015. godini i rekorder po broju predstava – u prvih pet mjeseci odigrao je 77 predstava.

Dobitnik je više nagrada, između ostalih tri “Buhine” nagrade za predstave “Tri musketara” i “Princ – arkadna avantura”.

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i kćerke Janu i Minu, piše Blic.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE