U AFRICI IZGRAĐENA DVA BUNARA PRED DUŠU RAHMETLI NUDŽEJME HALILOVIĆ-VOLODER

Zahvaljujući plemenitim ljudima iz Bosne Herceegovine, Sandžaka, Njemačke i Austrije, u Afiric su sagrađena dva bunara, te su podijeljeni kurbani pred dušu rahemetli Nudžejme Halilović-Voloder, kćerke Nezima Halilovića Muderrisa, donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg glavnog imama MIZ Konjic i ratnog komandanta 4. Muslimanska slavne lahke brigade.

Inače, 9. februara na svome Facebook profilu emotivnom porukom oglasio se babo Nezim podsjećajući da bi Nudžejma napunila svoju 26. godinu, međutim, on je kazao da su šehidi živi, te zbog toga “mi danas kažemo da naša Nudžejma puni 26. godinu”.

  • Na današnji datum 09.02.1995 god. prije 26 godina, rođena je rahm. Nudžejma Voloder Halilović, kćerka našeg gazije šejha Nezim Halilovic Muderris i njegove hadži hanume Fatime.

Nudžejma je rano otišla sa ovoga svijeta ali iza nje će od strane njene braće i sestara u vjeri, ostati trajne sadake i Wakuf djela kao što su bunari u dalekoj Africi, za one kojima će besplatna pitka voda iz ovih bunara, puno toga značiti u njihovom svakodnevnom životu – stoji u Facebook objavi Ishaka Ahmetovića, islamskog teologa sa adresom u Austriji.

Na današnji datum 09.02.1995 god. prije 26 godina, rodjena je rahm. NUDŽEJMA-VOLODER HALILOVIĆ, kćerka našeg gazije…

Posted by Ishak Ahmetovic on Tuesday, 9 February 2021

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.