U BIH EVIDENTIRANO 3.525 POTVRĐENIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM

U Bosni i Hercegovini do danas u 12.00 sati evidentiran je 3.525 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavljenih osoba je 2.270, a smrtnih slučajeva je 171.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH (MCPBiH), u Bosni i Hercegovini su na koronavirus testirane 83.634 osobe.

Kada se radi o epidemiološkoj situaciji u bh. entitetima, u FBiH su zabilježena 1.594 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, u RS-u je taj broj 1.905, a u Brčko distriktu BiH 26 slučajeva.

(Foto: Ilustracija)

Istovremeno, u FBiH evidentirano je 996 oporavljenih od koronavirusa, u RS-u 1.258, a u Brčko distriktu BiH 16 osoba.

Ukupan broj testiranih osoba u FBiH je 48.429, u RS-u 34.239, a u Brčko distriktu BiH 966 osoba.

Smrtnih slučajeva u FBiH je 46, u RS-u 120, a u Brčko distriktu BiH četiri, navodi se u pregledu epidemiološkog stanja u BiH za danas.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE