U BIH PREMINULO 48 OSOBA OD KORONAVIRUSA, A NOVOZARAŽENIH JE 183

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježeno je 183 slučaja novozaraženih koronavirusom.

U RS-u je virus potvrđen kod 41 osobe, a Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1428 uzoraka, od kojih je 137 pozitivno na koronavirus. U Brčko Distriktu je 5 osoba zaraženo.

Preminulo je 48 osoba.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Unsko-sanskom i Kantonu 10.

Do sada su testirana ukupno 346 932 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 72 710 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 53 929 pacijenata. U protekla 24h, oporavljeno je 950 pacijenata. Trenutno je aktivno 16 548 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U RS je potvrđeno 37.376 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.810 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 37 novih smrtnih ishoda i to:

Zeničko-dobojski kanton- 32

Hercegovačko-neretvanski kanton- 3

Srednjobosanski kanton- 2

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2233.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE