U BIH SE VRATIO NAKON ISKUSTVA KOJE JE STEKAO VAN DRŽAVE, DANAS GOSTUJE U DDBIH

Vijest koja danima potresa svijet jeste ona o najnovijem konfliktu SAD-a i Irana.

Sve je počelo kada su Sjedinjene Američke Države ubile glavnog iranskog generala, a ubrzo nakon toga Iran je odgovorio raketnim napadima na američke vojne baze u Iraku u kojem nije bilo žrtava.

Na početku se činilo kako Iran ovim napadom želi sačuvati status svjetske sile, čak su se spominjale i teze o mogućoj zavjeri između Irana i SAD-a o likvidacija generala Kasema Sulejmanija koji je bio itekako moćan general.

Istog dana dolazi do obaranja ukrajinskog putničkog aviona iznad iranske prijestolnice, gdje je poginulo svih 176 ljudi u avionu, od toga 57 američkih i kanadskih državljana.

Ovdje teze o teoriji zavjere padaju u vodu, a komandant Iranske Revolucionarne garde, nakon što je snimak obaranja aviona izašao u javnost, priznaje da je greškom pogođen iranskim projektilom. Teheran je inače danima negirao izvještaje da je ukrajinski avion srušen.

Nakon svega ovoga čini se da ipak obje strane popuštaju. Čak je i američki potpredsjednik Mike Pence kazao da dobijaju informacije da Iran popušta, ali da će po predsjednikovoj uputi ostati na oprezu. S druge strane u Iranu vlada isto mišljenje.

O ovoj temi danas razgovaramo u emisiji Dobar dan BiH od 17 sati, naš gost je Mirnes Kovač, analitičar političkih procesa u regiji Bliskog Istoka i Balkana.

Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa

Drugi dio emisije posvetili smo zdravlju. Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa. Vodimo li dovoljno računa o sebi i jesmo li dok smo zdravi svjesni koliko smo sretni.

Pri prvom alramu na zdravstvene poteškoće, obratimo se prvo ljekarima. Ljudima koji svoj posao rade kako bi spasili druge.

Medicinski kadrovi iz Bosni i Hercegovini su sve poželjniji i u Evropi i u svijetu, no, mnogo je onih koji unatoč privlačnim ponudama sa strane ostaju u svojoj zemlji da služe svom narodu.

Jedan od njih, koji je van granica naše zemlje odlazio samo kako bi stekao nova iskustva i znanja, a uvijek se vraćao ovamo i prenosio sve što je u velikim medicinskim centrima u svijetu naučio. Dr. Faruk Hodžić, ortoped uposlenik Kantonalne bolnice Zenica, odjel ortopedija i traumatologija je također gost današnje emisije Dobar dan BiH.

Govori o stanju u Kantonalnoj bolnici u Zenici, najčešćim slučajevima s kojima se susreće u ovom periodu, ali i savjetima koje građani trebaju primjeniti kako bi sačuvali svoje zdravlje.

Budite od 17 sati uz Hayat TV, iz studija će vas pozdraviti naša Dalila Omerović.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.