U DDBIH GOVORIMO O TOME KOLIKO POLITIČKO TALASANJE DJELUJE NA TRŽIŠTE, I ROĐENDANU OPĆINE NOVI GRAD

Još jedno izdanje emisije „Dobar dan BiH“ gledaoci Hayat televizije imaju priliku gledati danas od 17 sati. Kao i dosada donosimo bogate i raznovrsne teme, a u našem studiju bit će zanimljivi gosti.

Općina Novi Grad Sarajevo je najmlađa i najveća  općina Grada Sarajeva. Danas slavi 42. godinu postojanja. Ima karakter moderne lokalne samouprave, svojim aktivnostima I rezultatima stvara povoljan ambijenta za život I poslovanje, kontinuirano ulažući u izgradnju infrastrukture I kapitalne investicije u iznosu od 50% sredstava iz budžeta općine godišnje.

Novi Grad Sarajevo bez sumnje je primjer uspješne lokane zajednice, a kad su stvari dobre I kad neko bilježi uspjehe, to treba kazati. I zbog onih koji dobro rade I z bog onih koji u tom radu mogu da nađu model kako unqaprijediti vlastitu lokalnu zajednicu. U našem studiju o rođendanu, ali i drugim uspjesima ove općine govorit će Rusmir Baljić, predsjedavajući općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

Hayat

Kad u politici zatalasa, posljedice osjeti i tržište. Nekad su pozitivne, nekad baš i ne. U Bosni i Hercegovini, istina, privrednici su žilavi, navikli odoljeti različitim, pritiscima i promjenama, ali znali bi sigurni smo cijeniti benefite jedne političke stabiolnosti. O tržištu rada, o mladima na tom tržištu, o načinima razvoja i proavljenju novih radnih mjesta u  DDBiH govorit će doktor ekonomskih nauka i voditeljem švicarskog projekta zapošljavanja mladih YEP, Ranko Markuš.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.