U DUBROVNIKU VIŠE PROSTITUTKI NEGO INAČE: BOLJE TO RADITI NEGO BILO ŠTA U VLADI

Dubrovačka policija potvrdila je da je ove godine zbog prostitucije prekršajno procesuirala ukupno 19 žena, više nego inače.

Iako smo u sredini novembra i turistička sezona je daleko iza nas, čini se da u Dubrovniku ne manjka ponude kada su u pitanju usluge prostitucije. RTL Danas piše da rade pretežno od 8 do 23, a sat druženja uglavnom naplaćuju od 100 do 300 eura.

Iz policije kažu da se prostitucija vratila povratkom turista ove sezone nakon što je i jednog i drugog bilo osjetno manje u pandemiji koronavirusa.

NAJVIŠE JE BRAZILKI, A PRATE IH RUSKINJE I UKRAJINKE

  • Što je i logično, jer krenula je opet turistička sezona kao prijašnjih usluga, a s time je porasla i potražnja za seksualnim uslugama koje se plaćaju – kazao je Zoran Tikvica, voditelj krim službe dubrovačke policije.

A naplaćaju se i prostitutke kazni, i to uglavnom od 200 do 800 kuna. Porast prostitucije u biseru hrvatskog Jadrana istraživala je i dubrovačka novinarka Ivona Butjer Mratinović.

Kaže najviše je Brazilki a prate ih Ruskinje i Ukrajinke.

  • Zanimljivo je kako smo neslužbeno saznali da je bilo potrage i za transrodnim osobama, znači osobama koje su rođene kao muškarci ali se osjećaju kao žene – rekla je novinarka Ivona Butjer Mratinović.

TAKSISTE ČESTO PITAJU GDJE MOGU PRONAĆI PROSTITUTKE

Uz recepcionere, i taksisti u Dubrovniku nisu lišeni pitanja gdje ima djevojaka za zabavu. 

U neformalnom razgovoru otkrivaju kako zbog interneta napojnice za takve informacije više nisu ni blizu onima kao u stara dobra vremena.

Šta Dubrovčani misle o porastu prostitucije u svom gradu?

“Tog stvarno fali u Dubrovniku tako da ne varaju, da bude legalno. Treba biti legalno!”, smatra Pero iz Dubrovnika. “To je stari zanat, bolje to raditi nego bilo što u vladi ili ne znam gdje!”, komentirao je Niko iz Dubrovnika, prenosi Net.hr.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.