U ENTITETU RS POČELA NASTAVA, BESKONTAKTNI TOPLOMJERI U SVIM ŠKOLAMA

U bh. entitetu Republika Srpska danas je počela školska 2020/2021. godina, a Vlada će obezbijediti beskontaktne toplomjere za sve osnovne i srednje škole.

Entitetski štab za vanredne situacije konstatovao je da je sve spremno za početak nove školske godine.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je jučer, nakon sjednice štaba za vanredne situacije, da će svaka škola imati beskontatni toplomjer ukoliko se neko od učenika ili nastavnika prijavi da ima određene zdravstvene tegobe.

  • Na taj način bi se izmjerila temperatura u školi i pristupilo koordiniciji uprave škole sa domom zdravlja – pojasnila je Trivić.

Ona je istakla da će Ministarstvo prosvjete i kulture u ovoj sedmici u saradnji sa direktorima škola pratiti sam početak nastave u slučaju da se mora raditi korekcija mjera.

Trivićeva je navela da će u školama koje imaju uslove za to biti u funkciji i produženi boravak djece, a maksimalan broj djece u produženom boravku i vrtićima biće 20.

Prema njenim riječima, sve škole su se spremile za provođenje svih mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje Republike Srpske zbog epidemije koronavirusa, a resorno ministarstvo će u svakodnevnoj komunikaciji sa školama pratiti odvijanje situacije.

Ona je svim učenicima, roditeljima i nastavnicima, vannastavnom osoblju i upravama škola poželjela uspješan početak nove školske godine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POČELA OBNOVA UNUTRAŠNJOSTI DŽAMIJE U GRADAČCU KOJA JE ZAPALJENA

0
Počeli su radovi na sanaciji štete nastale u unutrašnjosti džamije Husejnije u Gradačcu usljed podmetnutog požara sredinom novembra prošle godine.