Ukoliko šećerite kafu, barmeni sugerišu da šećer dodate prije mliječnih proizvoda. Čak i ako pijete neki espresso napitak s toplim mlijekom bit će bolje da mu dodate zaslađivač prije mlijeka.
Espresso pića poput cappuccina obično dolaze s velikim
slojem pjene. Ponekad na pjeni imate lijepu sliku. Ako dodate šećer ili sirup
nakon što je napitak napravljen kašičicom morat ćete ga promiješati i uništiti
umjetnost od pjene. Osim toga to utiče i na ukus napitka.
Dodavanje šećera prije mlijeka također omogućava šećeru da
se brže otopi. Ako pravite espresso pića kod kuće dodajte potrebnu količinu
šećera ili nekog drugog zaslađivača u šoljicu prije nego dodate mlijeko.
Ako ste u restoranu ili kafiću konobaru recite da želite
šećer u svom espresso piću kako bi vam ga mogao dodati na početku pripreme.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.