U FUP-OVOJ AKCIJI ‘APERKAT’ UHAPŠENE JOŠ TRI OSOBE: PROIZVODILI I PRODAVALI DROGU

U nastavku FUP-ove akcije kodnog naziva „Aperkat“ policijski službenici su uhapsili tri lica iz Sarajeva inicijala Z.D. (1965.), K.K. (1982.) i K.S. (1972.), koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu pretreseni su stambeni objekat, caffe bar i frizerski salon na području općine Ilijaš, te dva pretresa objekata na području općine Stari Grad Sarajevo koje koriste osumnjičeni, a kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, te će isti biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšena lica su kriminalistički obrađena, te su u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Podsjećamo, u sklopu navedene operativne akcije kodnog naziva „Aperkat“ tokom 2020. godine uhapšeno je četiri lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, te 10 lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE