U GIMNAZIJSKOJ ULICI U SARAJEVU VIŠE NEMA AUTOMOBILA: PRETVORENA JE U PJEŠAČKU ZONU

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je sa saradnicima posjetio Gimnazijsku ulicu u kojoj je u proteklom periodu izvršeno hortikulturno uređenje, te postavljene barijere koje sprečavaju saobraćaj i parkiranje motornih vozila.

U toj ulici nalaze se tri školska objekta gdje je velika frekvencija pješaka, te je stoga na inicijativu načelnika Ajnadžića ovaj lokalitet pretvoren isključivo u pješačku zonu.

U Gimnazijskoj ulici, gdje su se nekad nalazila parkirana vozila, sada su postavljene žardinjere sa drvećem, klupe za odmor, ali i citati na kamenu.

  • Ovdje se nalaze citati prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića i prof.dr. Nijaza Durakovića. Vjerujem da svi prolaznici, a pogotovo učenici, iz citata uklesanih u kamenu mogu izvući snažne pouke – naglasio je Ajnadžić.

Dodao je da je to tek prva faza uređenja Gimnazijske ulice koja je ‘oslobođena’ od parkiranih vozila, te najavio da će uskoro biti izgrađena i biblioteka na otvorenom gdje će svi moći posuditi knjige, ali i ostaviti djela iz svog fonda i podijeliti ih sa drugima.

Zahvaljujući sadržaju koji je postavljen, taj lokalitet je sada mjesto na kome se ljudi zadržavaju, saopćeno je iz Općine Centar.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.