U HRVATSKOJ PRONAĐENA DVA UTOPLJENIKA: SUMNJA SE DA SU MIGRANTI

Prilikom potrage za utopljenikom, hrvatska policija je u nedjelju na području Svojića i u rijeci Mrežnici, u Hrvatskoj kod Donjih Dubrava pronašla dva tijela, najvjerojatnije ilegalnih migranata, od kojih je jedan vjerojatno iz grupe državljana Gambije i Senegala koja je zatražila pomoć.

Karlovačka policija izvijestila je u ponedjeljak kako ih je u subotu u večernjim satima nazvala nepoznata osoba i zatražila pomoć uz riječi da se jedna osoba iz njihove grupe utopila.

UTVRĐIVANJE OKOLNOSTI

Prije toga, policija je u Svojićima kod Barilovića pronašla osam stranih državljana, najvjerojatnije Gambije i Senegala, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. 

Jedan od njih je bio u lošem zdravstvenom stanju te je bio prevezen u zdravstvenu ustanovu gdje mu je bila pružena ljekarska pomoć. U saopćenju stoji da je naknadno i ta osoba dovedena u službene prostorije k ostalim stranim državljanima iz grupe zatečene u Svojićima i to radi utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihova boravka u Hrvatskoj.

SPROVEDEN UVIĐAJ

Tokom razgovora s njima policija je saznala da je s njima bio još jedan muškarac kojeg je prilikom pokušaja prelaska rijeke Mrežnice, voda povukla i vjerojatno se utopio.

Nakon provedenog uviđaja provodi se i daljnje kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba, prenosi Hina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GUARDIOLA: U BILO KOJEM DRUGOM SPORTU MI BISMO POBIJEDILI

0
Nakon PSG-a i Borussije Dortmund plasman u polufinale Lige prvaka izborili su i fudbaleri Real Madrida i Bayern Münchena.