U HRVATSKU DOPUTOVALO 28 HRVATSKIH I DESET BH. DRŽAVLJANA IZ ITALIJE

Deset državljana Bosne i Hercegovine i dvadeset i osam hrvatskih državljana tedoputovalo je u Hrvatsku u subotu navečer iz Italije u sklopu organizirane repatrijacije, saopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Oni su doputovali iz italijanskih regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto, prenosi Hina.

  • Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Rimu te Generalnim konzulatom RH u Trstu, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Talijanske Republike i lokalnim tijelima regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana, od kojih je većina boravila u mjestima pod karantenom”, navodi se u priopćenju.

U Hrvatsku je u večernjim satima stigao autobus s ukupno 28 hrvatskih, te 10 državljana Bosne i Hercegovine. Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruge za djecu s posebnim potrebama „Naši snovi“ koje su usred krize uzrokovane pandemijom zatražili pomoć pri repatrijaciji, a koja im je omogućena zajedničkom suradnjom navedene Udruge i Generalnog konzulata RH u Trstu, uz pomoć hrvatskog veleposlanstva u Rimu.

S obzirom na ozbiljnost situacije i striktne mjere koje je Italija uvela u borbi protiv širenja COVID-19 za određene pokrajine, napuštanje mjesta boravka u mnogim regijama moguće je samo uz višestruka odobrenja nadležnih talijanskih tijela, dodaje, uz ostalo, MVEP.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE