U JEKU AFERE: ZASTUPNICI SOCIJALISTIČKE PARTIJE U NSRS TRAŽE SMJENU SVOG MINISTRA PETRA ĐOKIĆA

Zastupnici Socijalističke partije (SP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražili su sinoć od premijera RS-a Radovana Viškovića smjenu ministra rudarstva i energetike Petra Đokića koji je lider SP-a.

Predsjednik zastupničkog Kluba SP-a Maksim Skoko kazao je novinarima sa će dopis s tim zahtjevom uputiti entitetskom predsjedniku Vlade.

Na sjednici Kluba su donijeli zaključak da će nastaviti djelovanje kao poslanici SP-a, u okviru vladajuće koalicije RS.

Prethodno je pet zastupnika SP-a napustilo sjednicu Izvršnog odbora partije, te održalo sastanak Kluba poslanika.

  • Jasno je da ne postoji podrška za ono što predsjednik partije radi u svojstvu ministra rudarstva i energetike. Naš prioritet je da sačuvamo ugled partije, ugled institucija RS i ugled ministarstva – ustvrdio je Skoko.

I predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banja Luka i zastupnik Goran Selak naveo je da ni jedan pojedinac ne može da bude iznad statuta partije ili da radi suprotno politikama za koje se zalažu socijalisti.

Tvrdi da je napuštanje sastanka logičan odgovor na pokušaje da se zataškaju problemi u SP-u.

S druge strane Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) saopćio je da ne podržava samoinicijativno djelovanje grupe narodnih zastupnika ove partije i da odbacuje kao neosnovane njihove zahtjeve za smjenu lidera SP-a Petra Đokića.

Izvršni odbor Glavnog odbora SP-a na današnjoj sjednici zauzeo stav da daje punu podršku Đokiću, piše Klix.

  • Najviši organi SP-a će u narednom periodu donijeti određene odluke u skladu sa statutom partije povodom ove samoinicijative grupe poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske – dodaje se u saopćenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVI SLUČAJ U BIH: UČENIK DOŠAO U ŠKOLU S PIŠTOLJEM, UHAPŠENA...

0
Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u petak, 29. marta 2024. godine, lišili su slobode četiri maloljetna lica zbog postojanja osnova sumnje, da su počinili krivično djelo 'Dogovor za izvršenje krivičnog djela'.