U KANTONU SARAJEVO 12 NOVOZARAŽENIH, NIJE ZABILJEŽEN SMRTNI ISHOD

U Kantonu Sarajevo je u protekla 24 sata potvrđeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirano je 578 osoba, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 10 naših sugrađana.

U istom periodu nije bilo preminulih od posljedica ove infekcije.

Trenutno su na bolničkom liječenju 43 pacijenta, njih 18 je aktivno oboljelih, a ostali su poscovid i suspektni. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se njih 25, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 18.

Jedan pacijent je na respiratoru i jedan koristi kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti.

Kanton Sarajevo danas bilježi 79 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 680 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.835 osoba zaraženih koronavirusom i 51.469 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je devet, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 14.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledan je 41 pacijent, od kojih su po dva pacijenta transportovana na bolnička liječenja u Opću bolnicu i na KCUS.

Ukupno je na drive-in punktu Vrbanja i u Covid-ambulantama izvršeno 126 PCR testiranja.

Covid-pozivni centar zabilježio je 130 poziva, a obavljeno je 45 razgovora sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama.

Jučer je u procesu vakcinacije aplicirano 1.545 doza. Imunizacija građana se nastavlja i danas.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BORAC PRVI FINALISTA KUPA BOSNE I HERCEGOVINE U FUDBALU

0
Fudbaleri Borca prvi su finalisti Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras na Gradskom stadionu u Banja Luci u polufinalnom revanš susretu savladali ekipu Širokog Brijega sa 2:1 (0:0).