U KANTONU SARAJEVO 74 NOVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM, PREMINULE ČETIRI OSOBE

Nakon što su obrađena 364 testa, u Kantonu Sarajevo su potvrđena 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega njih 53 pripadaju porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navodi se u jutrošnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 3. do 7. avgusta ove godine. Njihovim dodavanjem, u Kantonu Sarajevo je trenutno aktivan 1.301 slučaj, saopćeno je.

Dodaju i kako je ukupan broj do sada zaraženih 3.035 osoba.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 81 osoba i sve su vitalno stabilne.

U protekla 24 sata preminule su četiri osobe, čime je broj umrlih uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID-19 povećan na 49.

Devet osoba je otpušteno sa ovog bolničkog liječenja. U isto vrijeme, evidentiran je oporavak 89 osoba od ove zarazne bolesti tako da je, uz ovaj broj, ukupno do sada u Kantonu Sarajevo oporavljeno 1.685 osoba.

U periodu od 25. jula do 08. augusta ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.837 samoizolacija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE