U KPZ-U SE POTUKLE SEJFOVIĆEVA I SMAJIĆEVA GRUPA

U zeničkom Kazneno-popravnom domu tokom vikenda dogodila se masovna tuča, prilikom kojje je bilo i povrijeđenih, od kojih jedna osoba teže.

Navodno, u subotu navečer došlo je do masovne tuče u kojoj su učestvovali Amel Sejfović i grupa osuđenika s jedne i Edin Smajić sa drugom grupom osuđenika, sa druge strane.

Tuklo se ukupno 11 osoba, a svi su nakon incidenta smješteni u samicu, osim povrijeđenih, koji su u stacionaru.

Kako piše Faktor, Sejfović je sa svojom grupom napao Smajića i “njegove ljude” prilikom šetnje u centralnom dijelu paviljona. Svemu je prethodilo to što je Sejfović, od Ismara Halilovića, koji služi kaznu zatvora za ubistvo Damira Hodovića, tražio izvinjenje jer ga je nekad ranije provocirao.

Haliloviću je u zaštitu stao Edin Smajić, sa kojim je blizak i sve je eskaliralo u sukob.

Prilikom tuče korišteni su metalni predmeti, lanci i katanci, stavljeni u kese i čarape, potvrdio je izvor blizak Ministarstvu pravde FBiH.

Tom prilikom tri osobe su zadobile povrede, te su prevezene van zatvora na pregled i ukazivanje pomoći. Dvojica su lakše povrijeđena, dok treći ima teže povrede, tačnije razbijena mu je zubna proteza.

Za Sejfovića, koji se sumnjiči da je sve organizirao, najvjerovatnije će biti zatražena mjera tromjesečnog smještaja u samicu.

Direktor KPZ-a Redžo Kahrić potvrdio je da je u tuči učestvovalo 11 osoba i da će svi biti kažnjeni.

  •  Ja sam sa svima njma obavio razgovor, idu disciplinske, ali i krivične prijave jer se radi o nanošenju teških povreda, a i organizovanju grupe. Za onog koji je to organizirao Ministarstvu pravde FBiH će biti upućen prijedlog za 90 dana samice – kazao je Kahrić.

Dodao je i da je otkako je uvedeno vanredno stanje zbog koronavirusa on sa svim osuđenicima razgovarao o novim uvjetima. Dozvoljene su im duže šetnje, a i da više mogu telefonirati jer im porodice ne mogu dolaziti u posjete.

  • Oni su to sve poštovali, dobro se ponašali i onda se desilo ovo, iz nekih banalnih razloga i naravno svi će snositi sad sankcije zbog svog ponašanja – dodao je Kahrić.

Sejfović je, podsjećamo, osuđen na 14 godina zatvora zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži, prilikom koje je ubijen biciklist, a trenutno mu se sudi zbog rukovođenja organizovanom grupom koja mu je pomogla pri bijegu iz KPZ-a Sarajevo i ubistva bicikliste.

Smajić je u zenički KPZ prebačen prije nešto više od tri godine kada je napravio veliki incident u KPZ-u Sarajevo, gdje je dotad izdržavao kaznu.

On je sa pritvorenicima koji su tad bili s njim u ćeliji, razvalio vrata i napao četvericu čuvara koji su tu noć bili u smjeni.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE