U LJUBLJANI ZBOG KORONAVIRUSA NA INTENZIVNOJ NJEZI I MLADI LJUDI

Na intenzivnoj njezi na Klinici za zarazne bolesti u Ljubljani među 13 osoba zaraženih koronavirusom nalaze se i mladi ljudi, upozorio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Janez Poklukar.

  • Među osobama u kritičnom stanju su i mlađe osobe, zato mlade upozoravamo da se ne ponašaju lakomisleno u sadašnjoj pandemiji jer bolest ne bira-  rekao je Poklukar.

Na ljubljanskoj Klinici za zarazne bolesti smješteno je 50 oboljelih.

U mariborskom kliničkom centru, drugoj najvećoj slovenačkoj bolnici, trenutno je 28 hospitalizovanih, od čega je šestero priključeno na respirator.

Nakon što je juče utvrđeno da je respiratorni bolesnik koji je tog dana primljen u ovu bolnicu pozitivan na virus korona, 93 zaposlenih je u samoizolaciji.

Vlada Slovenije sinoć je odlučila da u zdravstveni sistem uključi sve zdravstvene radnike i saradnike koji su bili u procesu praktičnog osposobljavanja, odnosno pripravnike.

Ranije su uključeni ljekari na specijalizaciji, oni koji još nemaju licencu, te studenti završnih godina studija medicine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SULJAGIĆ POZVAO GRAĐANE RS DA SE ODUPRU HISTERIJI LIDERA OVOG ENTITETA

0
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić jutros je pozvao građane i građanke Bosne i Hercegovine koji žive na području entiteta RS bez obzira na nacionalnost i drugu pripadnost da se ne povinuju govoru mržnje i histeriji koju su politički lideri ovog entiteta širili sa jučerašnjeg skupa u Banjoj Luci.