U MAŠINU ZA PRANJE POSUĐA DODAJTE POLOVICU LIMUNA: EVO KAKO ĆE POSLUŽITI

Uvijek koristite iskorištene kriške te očistite sjemenke kako biste izbjegli moguća oštećenja.

Chantel Mila redovito na svom TikTok profilu dijeli sjajne trikove za čišćenje, a kako prenosi Daily Mail, najnoviji trik oduševio je brojne korisnike.

U videu pokazuje zašto biste na gornju policu svoje mašine za posuđe trebali staviti polovicu limuna te uključiti je na redovan ciklus. Naime, kako ona otkriva limunska kiselina iz limuna čisti kamenac a pritom posuđe ostavlja nevjerojatno čisto i blistavo.

Chantel je upozorila da se trebaju koristiti samo iskorištene kriške limuna bez sjemenki jer se sjemenke mogu zaglaviti u cijevima mašine, što dovodi do tehničkih problema. Također je otkrila da se trik treba koristiti samo povremeno, a ne svaki put kad koristite mašinu jer se vjeruje da kiselost utječe na gumu u aparatu. Njezin video brzo je postao viralan na društvenim mrežama te je pregledan više od pola miliona puta, a mnogi su pohvalili njezin trik, prenosi Večernji.hr

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SKANDAL U NJEMAČKOJ: EKSTREMNI DESNIČARI IZ AFD-A PRIMALI NOVAC IZ RUSIJE

0
Zastupnik alternative za Njemačku (AfD) u Bundestagu Peter Bystron bio je, prema češkoj Sigurnosno-informativnoj službi (BIS), jedan od političara koji su primali novac od ruske utjecajne organizacije, pišu Dennik N i magazin Der Spiegel.