U NESREĆI POGINULA ŽENA: 84-GODIŠNJAK VOZIO TRAKTOR KOJI SE PREVRNUO

Zbog sumnje u izazivanje saobraćajne nesreće u utorak u Šemovcima, koprivničko-križevačka policija će protiv 84-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke saopćili su i detalje jučerašnje nesreće u Šemovcima gdje je, u prevrtanju traktora koji je vozio 84-godišnjak, poginula 78-godišnja žena, a on je teško ozlijeđen.

Bez valjane vozačke dozvole, 84-godišnji vozač je u 18,20 sati u Šemovcima upravljao neregistrovanim i neosiguranim traktorom Zetor za koji je bio priključeni traktorski priključak (malčer) i kretao se makadamskim putem u smjeru Ulice Stjepana Radića.

  • Zbog neprilagođene brzine i karakteristika ceste, točkovi traktora zahvatili su lijevu kosu uzvisinu nakon čega se traktor prevrnuo. Na mjestu nesreće smrtno je stradala 78-godišnja putnica dok je vozač zadobio teške tjelesne povrede – izvijestili su iz policije.

Protiv 84-godišnjaka bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu, piše Index.hr.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.