U NEW YORK UMRLE SAHRANJUJU I U MASOVNE GROBNICE

Vlasti u New York Cityju su prisiljene kopati masovne grobnice u vrijeme pandemije koronavirusa kada se povećava broj umrlih osoba.

Na fotografijama se vidi kako radnici odjeveni u zaštitna odijela u masovne grobnice spušaju kovčege i redaju ih jedan do drugog, piše BBC.

Grobnice se nalaze na Hart Islandu te se već dugo koriste za preminule stanovnike New Yorka koji nisu imali nikoga od porodice, kao i u slučajevima kada porodice ne mogu priuštiti sahranu. Međutim, aktivnosti su značajno povećane, odnosno sa jednog na pet dana sedmično, što je i zvanično potvrđeno.

Mnogi su u posljednje vrijeme najvjerovatnije preminuli od koronavirusa, a podaci pokazuju da u državi New York ima više zaraženih nego u bilo kojoj drugoj.

Podaci saopćeni u četvrtak govore da je potvrđeno 10.000 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj povećan na 159.937 zaraženih.

Gradonačelnik New York Cityja Bill de Blasio je ranije najavio da bi “privremeni ukopi” mogli biti neophodni dok kriza ne prođe, prenosi Klix.

Bijela kuća je prethodno procijenila da bi od koronavirusa moglo umrijeti 2,2 miliona Amerikanaca ukoliko se ništa ne uradi kako bi se pandemija zaustavila.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.