U OSNOVNOJ ŠKOLI U ODVALIO SE DIO STROPA, KOMAD MALTERA PAO NA UČENIKA: NESIGURNO STUBIŠTE U VARAŽDINSKOJ ŠKOLI

U prvoj osnovnoj školi u Varaždinu danas je oko 13:15 otpao dio stropa, odnosno malte te pao na jednog učenika.

Kako piše Varaždinski.hr, dio plafona je otpao na stubištu koje vodi od prvog do drugog kata.

Nesreća se dogodila za vrijeme velikog odmora, naveli su iz Prve osnovne škole. Očevici kažu da je otpalo oko dva do tri metra kvadratna malta.

ŠKOLA: DJEČAKU JE KOMADIĆ MALTE PAO NA GLAVU

Dijete na koje je pala malta nije povrijeđeno, kao ni drugi učenici. O incidentu zasad nisu obaviješteni ni policija ni hitna pomoć, a psiholog je obavio razgovor s učenicima. Pad dijela stropa izazvao je veliku buku.

  • Dječak se spuštao dolje, komadić mu je pao na glavu. Roditelj je došao po njega i nije povrijeđen. Uplašio se kao i svi mi. Radovi će početi već danas, a sutra će se nastava normalno održati jer osmi razredi idu na maturalac pa se oslobodio dio učionica – rekli su iz Prve osnovne škole za Varaždinski.hr.

GRAD: BIT ĆE PREGLEDANI SVI PLAFONI U TOM DIJELU ŠKOLE

Grad Varaždin poslao je saopćenje medijima u vezi incidenta u školi.

  • Redovnim pregledom i održavanjem škole nisu uočena nikakva vidljiva oštećenja niti pojava vlage radi kojih bi bila potrebna sanacija tog plafona. Odmah po ovom događaju direktorica je pozvala stručne službe i vanjsku službu održavanja te je prostor stavljen pod nadzor i ograđen, a bit će pregledani svi plafoni u tom dijelu škole i po potrebi izvršena sanacija kako se ovakvo nešto ne bi ponovo dogodilo. Također, bit će pregledan i projekt kako bi se utvrdilo je li kod izvođenja radova došlo do nepravilnosti koje su uzrok padu malte.

Tokom ljetnih praznika u I. osnovnoj školi Varaždin, kao i u svim ostalim varaždinskim osnovnim školama, izvedeni su različiti radovi na opremanju, sanacijama, servisima i tekuće održavanje. Tako su na I. osnovnoj školi Varaždin sanirani i obojeni hodnici upravo na dijelovima gdje je zbog vlage došlo do otpadanja malte sa zida, obavljeni su ličilački radovi u hodniku 3. sprata starog dijela školske zgrade, učionici i hodniku dvorišnog dijela zgrade, postavljene su dvije naručene košarkaške konstrukcije na vanjskom dijelu školskog igrališta, pripremljeni su idejno rješenje i troškovnici za sanaciju sistema grijanja te će se radovi odvijati s dinamikom završetka do početka nove sezone grijanja.

Gradu Varaždinu je sigurnost djece najvažniji prioritet te će i dalje kontinuirano ulagati u obnovu i opremanje svojih škola i vrtića. Iako su neke nepredvidive situacije poput ove uvijek moguće, potrebno je sve učiniti da se ovakvi događaji spriječe – saopćili su iz Grada Varaždina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MILANOVIĆ SCHMIDTA OKARAKTERISAO KAO ‘KOLONIJALNOG GOSPODARA’

0
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sinoć je dao intervju za hrvatsku televiziju RTL, gdje je, između ostalog komentarisao i posljednji potez visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta - nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona.