U OVOME JE TAJNA SAVRŠENOG ROŠTILJA: MARINADA KOJE ĆE VAŠE MESO PRETVORITI U ČISTO SAVRŠENSTVO UKUSA

Meso će poprimiti savršenu aromu i postati meko i sočno.

Marinada za roštilj

Potrebni sastojci:

100 ml suncokretovog ulja

100 ml maslinovog ulja

100 ml jabukovog sirćeta

2 kašičice soli

2 čehna bijelog luka

1 kašičica bibera

1/2 kašičice mlevene crvene paprike

1 luk

Priprema:

Luk sitno nasjeckati, kao i bijeli luk. Sve sastojke dobro promiješati. Umakati komade mesa u marinadu, slagati ih u posudu, zaliti preostalom marinadom i poklopiti. Ostaviti na hladnom nekoliko sati, najbolje preko noći.

Prije pečenja meso izvaditi iz marinade, ocijediti ga i maknuti sa njega komadiće luka. Peći prvo sa jedne strane, potom sa druge dok ne bude lijepo zapečeno.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZENIČKA POLICIJA TRAGA ZA VOZAČEM KOMBIJA KOJI JE UDARIO DJEČAKA U...

0
Zenička policija traga za vozačem kombija, koji je danas, oko 11.15 sati, u naselju Raspotočje udario dječaka, rođenog 2015. godine, potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.