U POLICIJSKOJ POTJERI UHAPŠEN SERIJSKI PLJAČKAŠ SLOBODAN ČABRILO

Nešto više od dva mjeseca koliko je proteklo da je uhapšen u Širokom Brijegu, zbog posjedovanja kokaina, Slobodan Čabrilo (34) ponovo je pao u ruke policajaca i to u svom rodnom Mostaru.

Kako je rečeno jutros iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, policijska patrola PU Mostar, sinoć je u 22.30 sati, tokom vršenja redovnih aktivnosti u Vihovićima iznad naselja Rudnik uočila automobil Golf 7, kojeg je pokušala zaustaviti.

Međutim, kako su naveli iz MUP-a, automobil se, ne obazirući se na upozorenja policije, nastavio kretati.

Policajcu su se, potom, dali u potjeru za vozilom koje su uspjeli sustići, međutim, u tom trenutku iz Golfa je istrčao muškarac koji se dao u bijeg.

Policajci su, također, uočili da je , dok je trčao, odbacio dvije PVC vreće. Iako su ga i dalje upozoravali da se zaustavi, on se na to nije obazirao, a dok je trčao nekoliko puta se spotaknuo i izgrebao o šiblje i nisko rastinje.

 S obzirom na to da se radilo o nepristupačnom terenu, on je ubrzo uhapšen, a policiji je priznao da se u odbačenim vrećama nalaze automatska puška i municija.

Podsjetimo, Čabrilo je 2017.godine u Zagrebu osuđen na dvije godine zatvora zbog serije pljački. Po Zagrebu je pljačkao kuće i stanove imućnih i uglednih građana iz kojih je odnosio skupocijene satove, nakit i novac.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE