U POPLAVAMA U NJEMAČKOJ SMRTNO STRADALA NAJMANJE 171 OSOBA

Najmanje 171 osoba poginula je u poplavama i vodenim bujicama koje su usljed obilnih padavina pogodile njemačke pokrajine Sjevernu Rajnu-Vestfaliju, Falačko Porajnje (Rheinland-Pflaz) te Bavarsku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemačka novinska agencija (DPA) je, pozivajući se na informacije policije u Koblenzu, objavila da je broj ljudi koji su izgubili život u poplavi u pokrajini Falačko Porajnje dosegao 122.

U regiji Ahrweiler traga se za 155 nestalih, a u istoj pokrajini broj ozlijeđenih u poplavama iznosi 763.

Broj osoba koje su izgubile život u poplavama u državi Sjeverna Rajna-Vestfalija popeo na 48.

U saopćenju Policijske uprave Keln navedeno je da je u gradu Bad Munstereifel pronađeno neidentificirano tijelo uz podršku psa tragača i spasioca.

Tako je ukupno u Njemačkoj do sada u poplavama život izgubila najmanje 171 osoba.

Istaknuto je kako postoji zabrinutost da će se povećati broj slučajeva zaraženih koronavirusom (COVID-19) zbog pomoći regiji u kojoj se dogodila katastrofa ili preseljenja onih pogođenih poplavom u kolektivna skloništa.

Ministarstvo zdravstva pokrajine Porajnje-Falačka iz navedenih razloga priprema organizovati kampanju vakciniaanja u poplavama pogođenim područjima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE