U RS VAKCINACIJA PROTIV GRIPE POČELA U UTORAK, U FBIH NEKI GRADOVI JOŠ NISU DOBILI VAKCINE

Distribucija oko 40.000 doza vakcine protiv sezonske gripe na području Federacije BiH privodi se kraju.

Kako nam je kazao Rade Marković uposlenik Pharma Macc BiH, firme koja godinama vrši distribuciju vakcina na području naše zemlje, ostala su još dva grada – Zenica i Travnik, ali će i do tih odredišta dodaje, najvjerovatnije do kraja dana, stići određeni broj doza.

Javna ustanova “Dom zdravlja” Kantona Sarajevo dobit će 9.400 doza vakcine.

Prema riječima Armana Šarkića, glasnogovornika, Higijensko-epidemiološka služba napravila je plan vakcinacije, koja će se provoditi na 64 lokaliteta uključujući i domove zdravlja.

  • Sve je spremno i nadam se da ćemo početkom naredne sedmice krenuti sa vakcinacijom rizičnih grupa. Zbog epidemiološke situacije, kako bismo izbjegli gužve i kontakte ljudi, određeno je da će se vakcinacija svaki dan provoditi po dva sata, ujutro od osam do 10 sati – kazao je Šarkić.

Podsjetimo, u utorak je putem kantonalnih zavoda za javno zdravstvo počela distribucija i 10.000 doza vakcina protiv sezonske gripe koje je nabavio Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH za zdravstvene radnike sa područja ovog entiteta.

U entitetu RS u utorak je počela vakcinacija protiv sezonske gripe. Institut za javno zdravlje RS za ovu sezonu nabavio je 20.000 doza za besplatnu vakcinaciju i 5.000 doza za komercijalnu upotrebu, a jedna košta 26 KM.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.