U SARAJEVU OTVORENO PREDSTAVNIŠTVO UDRUŽENJA NEZAVISNIH INDUSTRIJALACA I PODUZETNIKA TURSKE

Udruženje nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD) otvorilo je danas u Sarajevu predstavništvo u cilju što boljeg povezivanja privrednika dvije zemlje.

Svečanom otvorenju, pored velikog broja biznismena, koji se nalaze u Sarajevu gdje su jučer prisustvovali Internacionalnom poslovnom forumu (IBF), prisustvovali su ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, predsjednik MUSIAD-a Abdurrahman Kaan i predsjednik IBF-a Erol Yarar.

O dobrim odnosima dvije zemlje i značaju MUSIAD-a govorio je ambasador Haldun Koc, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Između Turske i BiH postoje jake i duboke kulturne i historijske veze – rekao je Koc.

Kako je kazao, Turska podržava jedinstvo, zajedništvo i političku stabilnost BiH.

Anadolija
  • Ekonomski razvoj je jedan od naših ciljeva – pojasnio je ambasador Koc.

Kaan je kazao da su danas otvorili predstavništvo u cilju uspostavljanja još boljih trgovinskih veza sa zemljom s kojom ih vežu jake kulturne i historijske veze. 

  • Cilj je poboljšanje i jačanje trgovine između Turske i BiH. Cilj je dovesti investitore iz različitih zemalja koji će investirati i iskoristiti resurse kojima raspolaže BiH – rekao je Kaan.

Podsjetio je da su se jučer u BiH, na IBF-u, okupili potencijalni investitori iz različitih dijelova svijeta. Kaan je podsjetio i da su imali plodonosne sastanke i razgovore. Kako je kazao, IBF-u je prisustvovalo oko 700 biznismena.

Kaan je rekao i da će zajednički raditi na razvitku BiH.

O značaju MUSIAD-a govorio je i predsjednik IBF-a Erol Yarar.

  • Iza nas je puno rada – rekao je Yarar, navodeći da postoji veliki potencijal za investicije u BiH.

Prema njegovim riječima, postoji veliki potencijal u sektoru trgovine između Turske i BiH.

  • Otvaranje ovog predstavništva bit će od koristi kako BiH, Turskoj, MUSAID-u tako i našim prijateljima, potencijalnim investitorima iz različitih dijelova svijeta. Ustanovili smo da će ovo biti centar zajedništva, centar susreta – pojasnio je Yarar.

MUSIAD predstavlja najveću poslovnu organizaciju u Turskoj, koja ima oko 10.000 članova, najmanje 221 predstavništvo i kontakt centar u svijetu, i na taj način omogućava zaposlenje za oko 1,6 miliona ljudi.

MUSIAD na godišnjem nivou organizuje IBF, odnosno Međunarodni poslovni forum.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NAJAVLJENO ZATVARANJE DIONICE NA AUTOPUTU A-1

0
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje skrećemo pažnju na moguće odrone.