U SARAJEVU VIŠE NIKO NIJE SIGURAN: A, KOMESAR SELIMOVIĆ MIRNO SJEDI U FOTELJI

Sigurnosna situacija u glavnom bh. gradu iz dana u dan je sve lošija.

Brojne pljačke, džeparenja, napadi i prijetnje oružjem, pucnjave, ali i ubistva čine da se građani osjećaju nesigurno.

Vatreni obračuni postali su skoro svakodnevnica, pa se roditelji plaše djecu pustiti samu da idu bilo gdje, a u isto vrijeme se plaše i za sopstvene živote.

Stariji ljudi su najčešće meta razbojnika i provalnika. Pljačkaju ih na ulici, a provaljuju im i u stanove.

O sigurnosnoj situaciji na svom Facebook profilu oglasio se Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

  • Kada policija uspješno okonča akciju potrage za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, Vlada Kantona za nagradu smijeni policijskog komesara Mevludina Halilovića. Veoma kreativnih obrazloženja su tada dali, sjećam se. Ne znam kako, ali tadašnji komesar Halilović bio je stao u kraj i uličnim trkama kroz glavne sarajevske ulice. Brzo nakon njegove smjene trke su ponovo počele. Doda li se tome manjak od 400-500 policajaca u Kantonu Sarajevo koji je također posljedica iste politike, sigurnosna situacija je “zadovoljavajuća”. Ovaj put očito nema potrebe za smjenom komesara, a onaj prijašnji se stvarno morao smijeniti, pa čuli smo sva ta obrazloženja… – poručio je Efendić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE