Iz Sarajeva je i zaposlena je na mjestu slastičara u jednoj slastičarnoj u našem glavnom gradu.
Još kao dijete, priča nam Mirna, bila je zaljubljena u kuhanje. Očekuje da će kroz ovo usavršiti svoje kulinarske sposobnosti i biti puno bolja u pripremanju jela.
- Od malih nogu sam pokazivala zainteresovanost prema kuhanju i raznim specijalitetima, a ljubav prema kuhanju kako slanim tako i slatkim jelima, naslijedila sam od svoje nane. S njom sam provela najljepse dane i naučila dosta toga još od malih nogu. Jela koja me vežu za taj period su razne vrste variva i, kako ih je zvala moja nana, „kore“ sa janjetinom ili nekim drugim mesom – priča nam Zeljković.
Priznaje da je velika zaljubljenica hrane, a kao osobu karakteriziraju je tvrdoglavost, svestranost i upornost.
- Kao veliki gurman volim se okušati u spremanju svih vrsta jela. Za mene ne postoji jelo koje ne bih probala pa tek onda odlučila da li mi se sviđa ili ne. Kuhanje je moja strast, kuham za gušt, za svoju porodicu i prijatelje u čemu zaista i uživam. Sudeći prema njihovim reakcijama i komentarima i oni uživaju u mojim jelima – otkriva nam Mirna.

Svoje prvo jelo napravila je još za vrijeme osnovog obrazovanj. Bila je to pita.
- Najradije pripremam meso sa raznim prilozima i umacima. Volim tradicionalnu bosansku i italijansku kuhinju što ne znači da se neću okušati u spremanju mnogih drugih jela. Volim eksperimentisati sa začinima i sa kombinacijama slatko¬slano, a omiljeni začin mi je curry, origano i bosiljak – priča nam takmičarka „Škole kuhanja“.
Uživa u pripremanju jela sa tijestom, raznih vrsta pizza, kroasana i domaćih peciva.
- Nisam neki ljubitelj povrća što ne znači da ga ne kombinujem u svojim jelima. Prije sam dosta vremena provodila u kuhinji kuhajući za svoje najmilije, ali s obzirom na to da radim, u posljednje vrijeme i nemam baš puno vremena da se posvetim tome. Mama je uvijek tu da mi pomogne oko pospremanja kuhinje i radne površine, s obzirom da baš i ne volim to, ali kada nije tu snađem se i sama – nastavlja ona.
Otkriva nam kako rijetko koristi pretis lonac u svojoj kuhinji osim u slučaju kada joj brzo treba biti gotovo neko jelo.
- Iako se bavim slastičarstvom već pet godina, i to je nešto što jako volim i u čemu prvenstveno uživam i što me ispunjava, uživam i u kuhanju slanih jela. Veliki sam gurman i volim da jedem razne vrste morskih plodova ali nisam baš neki ekspert u pripremanju istih, a jako bih voljela naučiti. U mojoj porodici mama preferira zdravu ishranu, bez masnoće i puno kalorija, što nije moj slučaj. Jednostavno, uživam u hrani kad god osjetjetim potrebu za tim – završava naša sagovornica.