U SRBIJI NAKNADA ZA BOLOVANJE OD 100 POSTO SAMO ZA VAKCINISANE

Naknada za bolovanje zbog virusa korona u Srbiji će biti isplaćivana 100 posto samo vakcinisanim radnicima, kao i zaposlenima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Riječ je o dopuni zaključka od 2. aprila 2020. godine koji je Vlada Srbije danas usvojila.

Prema ovom zaključku, ostali zaposleni koji se razbole od virusa korona dobijali bi naknadu zarade za vrijeme bolovanja od 65 posto zarade.

Vlada Srbije usvojila je i uredbu o podsticajnim mjerama za imunizaciju da bi se dodatno motivisali građani za vakcinaciju, a dodatna novčana podrška u iznosu od po 3.000 dinara /oko 26 evra/ predviđena je za sve građane Srbije koji su do sada vakcinisani i sve one koji će do 31. maja primiti prvu dozu.

Usvojen je i tekst Memoranduma o razumjevanju između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o tehničkim uslovima i načinima elektronske validacije potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv virusa korona i potvrda o izvršenom testiranju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nakon potpisivanja ovog memoranduma, biće u upotrebi digitalni sertifikati o vakcinaciji, kojim će se znatno olakšati transfer putnika i omogućiti bezbjedno putovanje i poslovanje u uslovima pandemije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VODITELJI NA TV-U VUČIĆEVOG TABLOIDA HUŠKALI SNIMATELJA DA UDARI DAIDŽU MALE...

0
Četvrti je dan potrage za malenom Dankom Ilić iz Srbije, a na društvenim mrežama objavljen je skandalozni video snimljen ispred kuće gdje je djevojčica nestala.