U SRBIJI ŠEST NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM, SADA IH JE UKUPNO 42

Vlasti u Srbiji jutros su objavile kako su u toj zemlji sada 42 osobe zaražene koronavirusom čime je broj oboljelih narastao za šest od jučerašnjeg dana. Do danas je testirano 256 osoba, javlja Telegraf.

U Srbiji škole neće biti zatvorene još uvijek

U Srbiji je prvi slučaj korona virusom potvrđen u petak, 6. marta kod I. Đ. (43) iz Bačke Topole. On se sada nalazi u Novom Sadu u bolnici. A većina oboljelih zarazila se od istog izvora – žene iz Švicarske koja je nedavno bila u Srbiji.

U ovoj susjednoj zemlji škole još uvijek neće biti zatvorene, ali će možda do toga doći oko Uskrsa. Vlada Srbije je četvrtak zabranila javne skupove u zatvorenom prostoru s više od 100 osoba, a od petka su zabranjene i nogometne utakmice. Danas će biti zatvoreni granični prijelazi s Bosnom i Hercegovinom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE