U TURSKOJ 15 MAČKI DIJELI KANCELARIJU SA ZAPOSLENICIMA

Zaposleni na Univerzitetu Aydın Adnan Menderes (op.a. ADU) dijele istu kancelariju sa 15 mačaka lutalica.

Prilikom izgradnje zgrade koja pripada ADU IT odjelu, radnici su u to vrijeme usvojili mačku lutalicu. Kada je zgrada završena 2019. godine, radnici su otišli. Šef IT odjela Sinan Balcı nastavio je brinuti o mački koju su nazvali Hadžer. Kada je mačka u okotila šest mačića, radnici su izgradili kolibu pored zgrade. Uz osam mačaka lutalica koje su, također, dolazile, zaposleni su otvorili vrata svoje kancelarije za 15 mačaka.

Mačke su našle mjesto za sebe u kancelariji, posebno po ovom hladnom vremenu.

U kancelariji neke mačke provode vrijeme na stolici, neke na stolu, a neke na ormariću.

Osim mačaka, zaposleni se brinu o tri psa lutalice. Ponekad se mačke i psi igraju zajedno.

Ističući da su mačke za njih kao terapija na poslu, Balci je rekao:

  • Sa njima oslobađamo sav stres na poslu. Ponekad smo ovdje i vikendom. Čekaju nas na vratima kada dođemo na posao, onda ih puštamo unutra. To je lijep osjećaj, opušta ljude.

Navodeći da su svi koji vide mačke u početku bili iznenađeni, Balcı je rekao da su se kasnije navikli, a hranu dobijaju i od ljubitelja životinja.

  • Oni koji dođu  su impresionirani kada ih vide. Šetaju po stolovima. Mi smo ih prihvatili kao da su dio nas. Ponašaju se  kao i mi. Kad se uveče završi posao, odlaze kući, vrate se ujutru, kao da rade – kazao je Balci.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HARIS O ŽIVOTU SA MELINOM: MNOGO SAM ULOŽIO U NJU, ODNIJELA...

0
Haris i Melina Džinović, jedan od najpoznatijih estradnih parova, riješili su da stave tačku na svoj brak i da se poslije 22 godine ljubavi razvedu.