U TUZLI URAĐENA 44 NOVA TESTA, SAMO JEDAN POZITIVAN NA KORONAVIRUS

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata urađena su 44 testiranja na koronavirus, a od toga je samo jedan uzorak pozitivan, saopćila je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Na virus SARS-CoV-2 do sada je na UKC-u Tuzla testirano 1.289 osoba, a 82 je pozitvno, dok su se čettiri osobe opravile. Na području TK trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi 2.339 osoba.

  • Na UKC-u je hospitalizirano 20 pacijenata pozitivnih na koronavirus, na Medicinskom institutu Bayer (MIB) dva pacijena te u Brčkom jedna osoba. Urađen je jedan premještaj pacijenta u drugi kanton, a 53 pozitivne osobe su u kućnoj izoalciji – rekla je Dajana Čolić te dodala da je jedna osoba na području TK do sada preminula.

Najnoviji pozitivan test pripada osobi iz Tuzle koja se ne može povezati s niti jednim do sada poznatim klasterom u TK, piše Faktor.

Inače, klasteru MIB-a pripadaju 42, klasteru Srebrenik 16, klasteru Klinike za ORL UKC-a Tuzla 10, klasteru Sapna osam, klasteru Tuzla dvije, dok klasteri Banovići, Lukavac i Gračanica broje po jednu osobu.

Od 82 pozitivne osobe u TK, osam je maloljetnika od kojih je jedan hospitaliziran i u stabilnom je stanju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SKANDAL U NJEMAČKOJ: EKSTREMNI DESNIČARI IZ AFD-A PRIMALI NOVAC IZ RUSIJE

0
Zastupnik alternative za Njemačku (AfD) u Bundestagu Peter Bystron bio je, prema češkoj Sigurnosno-informativnoj službi (BIS), jedan od političara koji su primali novac od ruske utjecajne organizacije, pišu Dennik N i magazin Der Spiegel.